Šamotka VD Zelák rovný s víkem keramický hnědý 5 l
Doporučené nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v keramikaportal.eu
- kvalitní a objemný hrnec na kvašení
- pěkně spasovaná kvasná zátka
- rovné dno i ostatní hrany hrnce - pěkně spasované
- Pro mé humpolácké prsty je madýlko na pokličce hůře uchopitelné. Za mě by to chtělo výraznější prolis pro lepší úchop, ale pro normální prsty je to v pohodě
Soudek nemá stěny typu "roura", ale má opravdu trochu tvar soudku. Dodávaná keramická zátěž je ale hezky vyřešená, že pokud soudek naplníte k vrchnímu okraji, kde se vnitřní strana zase zužuje, tak tam krásně sedne. Ale není problém kvasit i jen třeba polovinu soudku.
Osobně bych s mými humpoláckými prsty ocenil pokličku s trochu výraznějším úchytem. Na menší prsty je to úplně v pohodě.
Líbí se mi uši na přenášení, které jsou tvarově ohnuté pro lepší úchop.
Můj soudek měl i dokonale rovné dno i všechny okraje (jen to chce malinko přejet smirkovým papírem pod vodou, aby to bylo úplně hladké a nepoškrábal vám hrnec nějaký měkčí materiál. Ale to je detail.
Za mě provedení opravdu povedené. Jen bych asi ocenil lehce vyšší a těžší závaží (jen pro pocit vyšší zátěže), ale stávající je úplně v pohodě.
Opravdu povedený soudek., zakoupeno v keramikaportal.eu
- hezký dezign
Parametry produktu
Popis produktu
Sud na zelí,o objemu 5litrů,z kvalitní keramické hmoty,na povrchu ošetřené slynutou hnědou glazurou,Glazura,která odolává všem kyselinam,a neabsorbuje do sebe žádné látky,,takže obsah je bez zápachu.Samotný sud je pálený na 1180stupňů,a tak celý soudek slyne v těchto vysokých teplotach v jeden celek.Sud je opatřen dvěmi uchy pro snazší manipulaci,kvasnou zátkou pro dobrý výsledek kvašení,a samozřejmě kvalitním víkem.
Jak na kvašené zelí?Naložte si vlastní zelí do keramického sudu,nechte zkvasit a postavte tak vitamínovou bariéru bakteriim, infekcím a nemocem.Ochraňujte své zdraví a jezte vlastní kysané zelí, levný a ůčinný zdroj vaší krásy a energie.To přece za trochu práce stojí ne?Sud na zelí-kvašák, s víkem 5 litrů se dá použít i jako dnes tolik oblíbené hrnce na pickles Je to sud na kvašení jako používaly naše babičky,ale dá se dokoupit i pevná šamotová zátěž.Udržuje díky kvasné zátce obsah v dokonale sterilním a vlhkém prostředí, které je nutné při kvašení.Sud na zelí-kvašák pět litrů s kvasnou zátkou na výrobu kvašeného zelí, zeleniny to je levný ochránce vašeho zdraví.Jezte zdravě.Zkvašené zelí je lék. O kvašení víme vše. *** DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ ***
Na 1 kg zelí – 20 g soli, špetka kmínu, 20 g cibule(i více,dle chuti), 10 g cukru a dále pokud chceme,jsou dobré jablka a jeřabiny. Příp.hořčič.semínka.K nakládání vybíráme pevné podzimní a zimní zelí. Odstraníme povrchové listy a košťál.Zelí nakrouháme ( nebo nakrájíme na max.5 mm pásky) a pěchujeme do kameninových soudků (pěchuji to sevřenou pěstí,na které mám 2 igelitové sáčky).Při plnění zelí v jednotlivých vrstvách dáváme trochu soli, cibuli , krájená jablka na plátky ,příp.hořčič.sem.,kmín,příp.trochu cukru,ale opatrně.Při pěchování se tvoří šťáva,kterou přebytek odléváme do hrnku. Zelí musí být pod hladinou šťávy,pokud jí máme málo, dolijeme roztokem (na 1 l vody-10g soli).
Nádobu se zelím uložíme do suché a asi 20 st.C místnosti,nejlépe tmavé,protože světlo kvašení zelí škodí na vitamín C.
Do 3 až 5 týdnů je zelí vykvašené.Můžeme odebírat i dříve,pak je bohatší na cukry.Důležitá je čistota při postupném odebírání zelí a pak nám vydrží v chladu i do jara .
Rychlokvašky pošlete nam i svůj recept!!
Ingrediencevětší okurky ... počet libovolný, palice česneku, kopr, vinné a višňové listy, hřebíček, bobkové listy, nové koření, pepř celý, sůl(5-7dkg na litr vody)
Postup
Okurky perfektně omyjeme. Oloupeme spoustu česneku, tak 3–4 palice. Každý stroužek rozpůlíme. Připravíme si kopr – hodně a i se stonky, vinné a višňové listy. Všechno opereme a dáme vysušit.
Okurky vyndáme z vody, necháme oschnout, u každé oba konečky odkrojíme a ještě do každé několikrát píchneme jehlou.
Svařenou vodu s celým pepřem, novým kořením a hořčičným semínkem, hřebíčky, bobkovými listy a solí.
Do kameninového sudu naskládáme okurky mezi ně nacpeme stroužky česneku a kopr a listí až jej naplníme. Zalijeme nálevem zatížíme prkénkem a zavážeme. Za 5 dní až týden je to úplná báseň.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v keramikaportal.eu
- kvalitní a objemný hrnec na kvašení
- pěkně spasovaná kvasná zátka
- rovné dno i ostatní hrany hrnce - pěkně spasované
- Pro mé humpolácké prsty je madýlko na pokličce hůře uchopitelné. Za mě by to chtělo výraznější prolis pro lepší úchop, ale pro normální prsty je to v pohodě
Soudek nemá stěny typu "roura", ale má opravdu trochu tvar soudku. Dodávaná keramická zátěž je ale hezky vyřešená, že pokud soudek naplníte k vrchnímu okraji, kde se vnitřní strana zase zužuje, tak tam krásně sedne. Ale není problém kvasit i jen třeba polovinu soudku.
Osobně bych s mými humpoláckými prsty ocenil pokličku s trochu výraznějším úchytem. Na menší prsty je to úplně v pohodě.
Líbí se mi uši na přenášení, které jsou tvarově ohnuté pro lepší úchop.
Můj soudek měl i dokonale rovné dno i všechny okraje (jen to chce malinko přejet smirkovým papírem pod vodou, aby to bylo úplně hladké a nepoškrábal vám hrnec nějaký měkčí materiál. Ale to je detail.
Za mě provedení opravdu povedené. Jen bych asi ocenil lehce vyšší a těžší závaží (jen pro pocit vyšší zátěže), ale stávající je úplně v pohodě.
Opravdu povedený soudek., zakoupeno v keramikaportal.eu
- hezký dezign